Ο Αντώνης Φωστιέρης συνομιλεί με τον Σωτήρη Σόρογκα

Με τον Αντώνη Φωστιέρη ανοίγει την Τετάρτη 14 Μαρτίου, στις 19.30 ο κύκλος εκδηλώσεων «Διάλογοι με τον Σωτήρη Σόρογκα» στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της έκθεσης  «Σωτήρης Σόρογκας: κατά βάθος είναι ζήτημα φωτός», που εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο Τελλόγλειο. Σημαντικοί ποιητές και διανοούμενοι θα συζητήσουν επί σκηνής με τον Σωτήρη Σόρογκα, σε έναν ενδιαφέροντα διάλογο  ζωγραφικής και ποίησης.

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου ο Αντώνης Φωστιέρης θα αναφερθεί στη μακρόχρονη φιλία και συνεργασία του με τον Σωτήρη Σόρογκα και θα συνομιλήσει με τον  ίδιο τον καλλιτέχνη για τα ζητήματα που τους απασχολούν στο έργο τους. Επίσης, κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο ποιητής θα διαβάσει αποσπάσματα έργων του.

Από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, ο Αντώνης Φωστιέρης έχει δημοσιεύσει για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες ποιητικές συλλογές, δοκίμια, κριτικές και μεταφράσεις. Το 1993 τιμήθηκε με το διεθνές ποιητικό βραβείο Καβάφη και το 1998 για τη συλλογή του Η σκέψη ανήκει στο πένθος με το βραβείο Νικηφόρου Βρεττάκου του Δήμου Αθηναίων. Το 2004 έλαβε το Κρατικό Βραβείο Ποίησης  για τη συλλογή Πολύτιμη Λήθη και το 2010 το Βραβείο Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών, για το σύνολο του έργου του.

Ακολουθούν εκδηλώσεις με τους:  Χρήστο Γιανναρά  (28 Μαρτίου) και Μιχάλη Γκανά (12 Απριλίου). 

Επίσης την Τετάρτη 21 Μαρτίου, Ημέρα Ποίησης θα γίνει αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη με τίτλο «Χρόνια σαν τα φτερά» με την Ιουλίτα Ηλιοπούλου (απαγγελία), τον Τίτο Γουβέλη (πιάνο) και τη Μάιρα Μηλολιδάκη (τραγούδι). (Αμφιθέατρο, ελεύθερη είσοδος)

Για  συμμετοχή στον κύκλο εκδηλώσεων «Διάλογοι με τον Σωτήρη Σόρογκα» αρκεί το εισιτήριο εισόδου (5 ευρώ).

Διάρκεια έκθεσης: έως 15 Απριλίου 2018.

Μετάβαση στο περιεχόμενο