Μόνο για έγχορδα | Συναυλία ΚΟΘ

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μία ξεχωριστή συναυλία με πρωταγωνιστή τον φημισμένο ήχο των εγχόρδων της. Ο Βασίλης Χριστόπουλος θα αναδείξει αυτόν τον ήχο μέσα από δύο άκρως απαιτητικά έργα των Σαίνμπεργκ και Τσαϊκόφσκι.

Ο Άρνολντ Σαίνμπεργκ είναι ο συνθέτης που επηρέασε όσο κανείς άλλος τις μουσικές εξελίξεις του 20ου αιώνα. Πριν φέρει την επανάσταση με το δωδεκαφθογγισμό του, ήταν ένας αυθεντικός υστερο-ρομαντικός που έψαχνε τις δικές του εκφραστικές ατραπούς εξαντλώντας κάθε διαθέσιμο μέσο. Αυτό συμβαίνει και στην περίφημη ‘Εξαϋλωμένη Νύχτα’ του, ένα σεξτέτο εγχόρδων πάνω στο ομώνυμο ποίημα του Richard Dehmel, που συνδυάζει το πάθος του ρομαντισμού με έντονες εξπρεσιονιστικές πινελιές.

Η ΄Σερενάτα για έγχορδα’ είναι ένα κλασικό δείγμα του ύστερου ρομαντισμού, που καθηλώνει με το μελωδικό και συναισθηματικό της πλούτο, αποτελώντας μία από τις αγαπημένες δημιουργίες του Τσαϊκόφσκι, ο οποίος την έγραψε θέλοντας να τιμήσει το ίνδαλμά του, τον Μότσαρτ.

“τα έγχορδά της Κ.Ο.Θ. παραμένουν εξαιρετικά, ομοιογενή και με μεστό ήχο”

Νίκος Δοντάς, Καθημερινή (18-9-2017)

 

Διεύθυνση ορχήστρας: Βασίλης Χριστόπουλος

Πρόγραμμα:

Άρνολντ Σαίνμπεργκ (1874-1951): ‘Εξαϋλωμένη Νύχτα’ για έγχορδα, έργο 4

Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (1840-1893): Σερενάτα για έγχορδα σε ντο μείζονα, έργο 48

Τιμές εισιτηρίων:

Πλατεία 15 €

Εξώστης 10 €

Μειωμένο 5 €

Ισχύει έκπτωση 20% στους κατόχους της IANOS CLUB CARD

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:

Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, Α.Μ.Ε.Α., κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, διοικητικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικό προσωπικό Α.Π.Θ., μέλη Χ.Α.Ν.Θ.

Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. Λεωφόρος Νίκης 73,

τηλ. 2310 236990  (Δευτέρα-Πέμπτη) 09:00-17:00, Παρασκευή 09:00-14:00)

και από το www.tsso.gr

  • Η είσοδος για όλους τους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τους φοιτητές του Τ.Μ.Ε.Τ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι δωρεάν.
  • Διατίθενται 30 δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο