Συναυλία ΚΟΘ | “Έργα Σαμαρά, Σούμαν και Ντβόρζακ’’

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης επιστρέφει στη φιλόξενη Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ένα ενδιαφέρον και πολυποίκιλο πρόγραμμα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα.

Το πρόγραμμα ξεκινά με ένα φρέσκο έργο (2005) του γνωστού Θεσσαλονικιού συνθέτη Χρήστου Σαμαρά, που πραγματεύεται τον Νόστο, ένα από τα κυρίαρχα συναισθήματα της ιστορικής πορείας των Ελλήνων, με τον τρόπο που το περιέγραψαν ο Όμηρος και ο Σεφέρης.

Η συνέχεια περιλαμβάνει το εκφραστικό ‘Κοντσέρτο για βιολοντσέλο σε λα ελάσσονα’ του Σούμαν, ένα έργο μάλλον αινιγματικό και αρκετά καινοτόμο για την εποχή του, που μαζί με τη ‘Συμφωνία του Ρήνου’ αποτελούν μία ευχάριστη συναισθηματική παρένθεση του μεγάλου συνθέτη από τη μάχη με τους εσωτερικούς του δαίμονες. Στο μόνο κοντσέρτο για τσέλο που έγραψε ο μεγάλος συνθέτης δίνει έναν ασυνήθιστα κυρίαρχο ρόλο στο σολίστα και του προσφέρει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει με άνεση τις αρετές του. Ο Αστέριος Πούφτης θα μας ταξιδέψει με τους ήχους αυτού του πλούσιου συναισθηματικά έργου.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την ‘Έκτη Συμφωνία’ του Ντβόρζακ, η οποία «αναδεικνύει το χιούμορ, την υπερηφάνεια, την αισιοδοξία και το πάθος των Τσέχων, αποπνέοντας το γλυκό άρωμα και την παρθένα ομορφιά των δασών και των λιβαδιών της Τσεχίας», σύμφωνα με τον Otakar Šourek. Η συμφωνία αυτά ουσιαστικά καταξίωσε διεθνώς τον κορυφαίο Τσέχο ρομαντικό και απέδειξε την αξιοθαύμαστη ευελιξία της γραφής του.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, ώρα 20:30

Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.

Η είσοδος για τους φοιτητές του Α.Π.Θ. και τους φοιτητές του Τ.Μ.Ε.Τ. του ΠΑ.ΜΑΚ. είναι δωρεάν.

 

Διεύθυνση ορχήστρας: Ανδρέας Τσελίκας

Βιολοντσέλο: Αστέριος Πούφτης

Πρόγραμμα:

Χρήστος Σαμαράς: Νόστος Ι                                                                                     
Ρόμπερτ Σούμαν: Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα σε λα ελάσσονα, έργο 129           

Αντονίν Ντβόρζακ: Συμφωνία αρ.6 σε ρε μείζονα, έργο 60, Β.112                                               

Τιμές εισιτηρίων:

Πλατεία 15 €

Εξώστης/Θεωρεία 10 €

Μειωμένο 5 €

Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ., Λ. Νίκης 73,

τηλ. 2310 236990  

Καθημερινά 10:00-18:00 (εκτός των ημερών της συναυλίας που το εκδοτήριο λειτουργεί ως τις 14:00)

και από το www.tsso.gr

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:

Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, Α.Μ.Ε.Α., κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, διοικητικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικό προσωπικό Α.Π.Θ., μέλη Χ.Α.Ν.Θ.

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο