Ημερίδα επικοινωνίας της επιστήμης: «The Next Frontiers»

Ανακαλύψτε την επιστήμη και την τεχνολογία μέσα από μια μοναδική ημερίδα στην Θεσσαλονίκη, γεμάτη επιστημονικές δράσεις που θα μας ταξιδέψουν ξεπερνώντας κάθε όριο σε ιδέες και ευφάνταστα επιτεύγματα… φτάνοντας στα «The Νext Frontiers».

Με αυτόν τον τίτλο, ο εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός “Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo” και το Γενικό Προξενείο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, μας προσκαλεί στις 22 Απριλίου 2018 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑΣ από τις 16:00 μέχρι τις 21:30 να εξερευνήσουμε πώς οι ιδέες μεταμορφώνονται σε πραγματικότητα – ανοίγοντας τεράστιες και απροσδόκητες προοπτικές – ασχέτως γεωγραφικών, γνωστικών και ιδεολογικών συνόρων.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει με πρωτότυπες και διασκεδαστικές δράσεις για όλη την οικογένεια στο “mini science fair”, από τον εκπαιδευτικό οργανισμό eduACT. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι ομιλίες έναρξης και έπειτα θα ταξιδέψουμε στον συναρπαστικό κόσμο των επιστημονικών ανακαλύψεων εντός και εκτός Γης με τη βοήθεια δύο εξεχουσών προσωπικοτήτων διεθνούς επιστημονικού κύρους της Marsha Ivins και του Δρ. Βασίλειου Νάση. Η βραδιά θα κλείσει με Stand up Science: H Επιστήμη … αλλιώς από την ομάδα των νέων επιστημόνων Science Reactors, και με Molecular Mixology από το ΜoMix που θα προσφέρει πρωτότυπα cocktails με τις εφαρμογές της μοριακής αναμειγνυολογίας . Το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ υποστηρίζει τη διοργάνωση αυτή στο πλαίσιο του ρόλου των Η.Π.Α. ως τιμώμενη χώρα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πρόγραμμα της Ημερίδας:

16.00-18.00 : “Mini science fair ‘’ – eduACT
18.00-18.15 : Χαιρετισμοί 18.15-19.00 : Marsha Ivins, Αστροναύτης: Η Ιστορία των Διαστημικών Πτήσεων
19.15-20.00 : Δρ. Βασίλειος Νάσης, IoT: Κάνοντας την ιδέα πραγματικότητα
20.00-20.30 : Διάλειμμα
20.30-21.30 : Stand Up Science – Science Reactors & Molecular Mixology – ΜοMix

 

Παρουσίαση και σύνοψη ομιλίας προσκεκλημένων ομιλητών της ημερίδας: 

Marsha Ivins, Αστροναύτης, ΝASA Ζώντας σε έναν κόσμο χωρίς βαρύτητα!

Η Αμερικανίδα αστροναύτης, μηχανικός και πιλότος Marsha Ivins θα μας πάρει μαζί της σε ένα συναρπαστικό ιστορικό ταξίδι πέρα από τα όρια του πλανήτη μας. Στην ομιλία της θα μας αφηγηθεί ιστορίες από τις διαστημικές της εξερευνήσεις αφήνοντας πίσω τη Γη και θα μας περιγράψει πώς είναι να ζει κανείς σε ένα διαστημικό σταθμό χωρίς βαρύτητα. Τέλος, θα μοιραστεί μαζί μας τι χρειάζεται κάποιος για να γίνει αστροναύτης, εμπνέοντας τους νέους να ακολουθήσουν τα «διαστημικά» τους όνειρα!

Τίτλος ομιλίας: Η Ιστορία των Διαστημικών Πτήσεων || Ώρα: 18:15-19:00

Δρ. Βασίλειος Νάσης Connecting…το ίντερνετ των αντικειμένων

«Πώς θα μπορούσε κανείς να συμμετάσχει στην νέα τεχνολογική τάση της παγκόσμιας tech βιομηχανίας και να κάνει τις ιδέες του πραγματικότητα;», ρωτάει ο Βασίλειος Νάσης, ιδρυτής της εταιρείας Netronix και καθηγητής του Πανεπιστημίου Drexel της Αμερικής. Ο Δρ. Νάσης θα μας μιλήσει για το ίντερνετ των αντικειμένων (Internet of Things ή IoT), με σκοπό να σκεφτούμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία αυτή για να κάνουμε πράξη τις ιδέες μας. Το IoT θεωρείται ως η 4η βιομηχανική επανάσταση, όπου τα πάντα συνδέονται μεταξύ τους μέσω του διαδικτύου, και θα δημιουργήσει μια τεράστια ευκαιρία για καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

Τίτλος ομιλίας: IoT: Κάνοντας την ιδέα πραγματικότητα || Ώρα: 19:15-20:00 

Μετάβαση στο περιεχόμενο