6η Συνάντηση Ελληνόφωνων Μεταφρασεολόγων

 

Ο Τομέας Μετάφρασης του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. σας προσκαλεί στην 6η Συνάντηση Ελληνόφωνων Μεταφρασεολόγων που θα πραγματοποιηθεί στις 25, 26 και 27 Μαΐου 2017 στο Κέντρο Διάδοσης Αποτελεσμάτων του Α.Π.Θ.

Προσκεκλημένοι ομιλητές στην 6η Συνάντηση είναι οι:
Γιώργος Φλώρος, Αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου
Federico Zanettin, Αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Perugia
 

Έχοντας ήδη λειτουργήσει ως τόπος γόνιμων συγκλίσεων και αντιπαραθέσεων, η συνάντηση επιδιώκει να συγκεντρώσει και πάλι τους/τις ερευνητές/τριες που δραστηριοποιούνται στο επιστημονικό πεδίο της Μεταφρασεολογίας, με σκοπό την περαιτέρω προώθηση της έρευνας στον ελληνόφωνο χώρο, ο οποίος αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς.

Στο επίκεντρο της Συνάντησης βρίσκονται όλες οι σύγχρονες εξελίξεις στον χώρο της μετάφρασης και της μεταφρασεολογίας και οι ανακοινώσεις, μεταξύ άλλων, πραγματεύονται τη λογοτεχνική και την ειδική μετάφραση, τη μετάφραση των πολυτροπικών κειμένων, τη διασημειωτική μετάφραση, τις μεταφραστικές τεχνολογίες, τη διδακτική της μετάφρασης.

Στην 6η Συνάντηση Ελληνόφωνων Μεταφρασεολόγων εγκαινιάζεται η πρακτική των κεντρικών ομιλητών, από ελληνόφωνα και ξενόγλωσσα πανεπιστήμια.

Ιστοσελίδα: http://echo.frl.auth.gr/6th_trad_congress/index.php/el/

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο